Ga naar de inhoud

Jaarlijkse Huurverhoging

Dit jaar wordt de brief met de huurverhoging per 1 juli uiterlijk 30 april 2023 per post bij u bezorgd. In deze brief verwijzen wij naar de Huurkrant die u kunt lezen.

Het is ook mogelijk om de Huurkrant af te halen bij een van onze kantoren aan Starrenburglaan 1 in Wassenaar of Laterastraat 10 in Naaldwijk.

 

Huurverlaging voor huurders met een laag inkomen

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. In dit bericht leest u meer hierover. En u leest wanneer u het bericht van ons krijgt waarin staat of uw huur omhoog of omlaag gaat.

 

Wie krijgt huurverlaging?

U krijgt de eenmalige huurverlaging in de volgende situatie:

  • U woont op 1 maart 2023 in uw huurwoning.
  • Uw huur is op 1 juli 2023 hoger dan € 575,03 per maand.
  • U woont alleen en uw inkomen is lager dan € 23.250 per jaar (of € 24.600 als u AOW krijgt).
  • U woont met 2 of meer personen en uw inkomen is lager dan € 30.270 per jaar (of € 32.730 als u AOW krijgt).

 

Moet ik doorgeven hoe hoog mijn inkomen is?

Nee, dat is niet nodig. Wij horen van de Belastingdienst of u wel of niet recht heeft op huurverlaging. De Belastingdienst vertelt niet hoeveel u precies in 2021 heeft verdiend.

 

Wanneer en hoeveel gaat de huur omlaag?

Als uw huur omlaag gaat, gebeurt dat op 1 juli 2023. Hoeveel de huur omlaag gaat, is voor iedereen verschillend. We verlagen de huur naar € 575,03 per maand.

 

Wanneer krijg ik bericht?

  • Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat uw huur op 1 juli 2023 waarschijnlijk iets omhoog. U krijgt daarover bericht in april.
  • Geldt de huurverlaging wel voor u? Dan krijgt u in mei bericht van ons over de huurverlaging.

 

Moet ik zelf iets doen om huurverlaging te krijgen?

Als u 2021 een laag inkomen had, hoeft u niets te doen. U krijgt in mei vanzelf bericht van ons over de huurverlaging.

Had u in 2021 nog geen laag inkomen, maar nu wel? En krijgt u in april van ons een brief dat uw huur omhoog gaat, maar u denkt dat u wel recht heeft op een lagere huur? Neem dan contact met ons op via wbs@wabs.nl of via telefoonnummer (070) 511 46 90 (kantoor Wassenaar) en (0174) 23 13 00 (kantoor Naaldwijk.

 

Heeft u nog vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van de Woonbond https://www.woonbond.nl/eenmalige-huurverlaging-2023-0. Op deze website vindt u ook een voorbeeldbrief waarmee u huurverlaging kunt aanvragen. Zie https://www.woonbond.nl/publicatie/modelbrief-huurverlaging-2023