Ga naar de inhoud

Gemeente Wassenaar biedt gratis Energiehulp aan

De gemeente wil inwoners helpen om de energierekening te verlagen. Daarom kunnen inwoners in Wassenaar vanaf deze week gebruik maken van de Energiehulp. De gratis service helpt inwoners in korte tijd om het huis energiezuiniger te maken.

Gratis hulp en energie-advies

Veel mensen kunnen met kleine energiebesparende maatregelen een hoop geld besparen. Wie hier hulp bij nodig heeft, kan een afspraak maken met de Energiehulp. De energiehulp geeft tijdens een huisbezoek advies op maat en brengt kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekop en radiatorfolie aan. Via de website www.energiehulp.nl/wassenaar kunnen inwoners zich aanmelden voor een gratis huisbezoek.

Eerste huisbezoek

Op donderdag 29 juni opende wethouder Wim Koetsier officieel de Energiehulp en ging hij in gesprek met de Wassenaarsche Bouwstichting en de Energiehulpen, waarna hij samen met de energiehulp een bezoek bracht aan de eerste woning waar een gratis huisbezoek werd uitgevoerd. Dit ter gelegenheid van de start van Energiehulp. Tijdens het huisbezoek sprak Wim met de enthousiaste bewoners, meneer en mevrouw Corel, waar gelijk een aantal energiebesparende materialen werden aangebracht.

Wim Koetsier, wethouder Duurzaamheid: “Verrassend om te zien hoe met zulke kleine en snelle ingrepen een groot resultaat behaald kan worden. Zoals met de radiator ventilator die ik vandaag bij de heer en mevrouw Corel aanbracht. Hierdoor is de Energiehulp een initiatief waar ik volledig achter sta. Waarbij we er samen voor proberen te zorgen dat niemand in de kou hoeft te zitten. Ik wil daarnaast ook benadrukken dat de Energiehulp juist nú al kan helpen, ook al is het warmer weer en denk je misschien minder na over de energieprijzen.”

Voor wie is de Energiehulp?

De Energiehulp is er voor alle inwoners van Wassenaar die in een minder goed geïsoleerd huis wonen, zelf geen mogelijkheid hebben om de materialen aan te brengen en moeite hebben om hun energierekening te betalen. Een afspraak maken met de Energiehulp is heel eenvoudig. Het kan telefonisch: 070-2002529 of per mail via wassenaar@energiehulp.nl. Kijk voor meer informatie op energiehulp.nl/wassenaar.