Ga naar de inhoud

Sophieke Hove

In 2005 zijn tegenover het verzorgingstehuis SWZ Sophieke 54 seniorenappartementen gebouwd. Dit complex, Sophieke Hoven, bestaat uit 54 appartementen, zijn onderverdeeld in vier gebouwen: Amaliahof, Alexiahof tellen ieder 15 twee, drie- en vier kamerappartementen. Op de vierde verdieping van ieder Hof zijn twee penthouses gesitueerd, een met vier kamers (104 m2) en een met vijf kamers (126 m2). Het Maximahof en Beatrixhof tellen respectievelijk 11 en 9 twee-, drie en vierkamer appartementen.  De afmetingen van de tweekamerappartementen ruim 100 m2.                                            

Alle woningen zijn voorzien van moderne voorzieningen op het gebied van communicatie (telefoon, radio/tv, data, alarmering), toegang en regelvoorzieningen in de woning (licht, koken e.d.) Dit pakket wordt samengevat onder de noemer domotica en zorgt ervoor dat de woningen comfortabel en veilig zijn. De combinatie met het Sophieke Huis maakt het mogelijk voorzieningen, zoals toegangscontrole, aanwezigheidsindicatie, alarmering, zorg en hulp te integreren.                                    

Van Zuylen van Nyeveltstraat 401 t/m 509                                                                                           

 

Seniorenwoningen Luciehof

Bij het Sophieke Huis horen 36 seniorenwoningen voor zelfstandig wonende ouderen: de Luciehof. (Seniorenwoningen werden voorheen ook wel aangeduid met de term "aanleunwoningen".) Bewoners van de Luciehof kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het verzorgingshuis, zoals warme maaltijden, alarmsysteem, tijdelijke opvang en ontspanning. Door middel van een indicatie kan vanuit het verzorgingshuis extramurale zorg, ook wel thuiszorg genoemd, worden verleend.

Van Zuylen van Nyeveltstraat 325 t/m 395

 

Ernst Casimir

Dit complex bestaat uit 65 portiekwoningen (doelgroep 65+) bouwjaar 1992

Ernst Casimirstraat 1 t/m 43 oneven, 2 t/m 88 even (niet nr. 54)
Ernst Casimirstraat 54 is de sociëteit ruimte

 

Oosthof

Dit appartementencomplex bestaat uit 48 tweekamerappartementen, gelegen aan de Donker Curtiusstraat en de Dr. Weederlaan. De helft van de appartementen bevinden zich op de eerste verdieping, bereikbaar via een lift en ontsloten via een lift via een galerij. De woonkamer telt een oppervlakte van 18 m2, de slaapkamer van 14 m2. ‘Oosthof’ heeft een sociëteit, van waaruit voor bewoners diverse activiteiten worden georganiseerd.

 

Dr. Weeder 2

Dit complex bestaat uit 48 gestapelde woningen (bejaardenwoningen ) bouwjaar 1973                 

Dr. Weederlaan 1 t/m 79 oneven
D. Curtiusstraat 53 t/m 67 oneven

 

Hillenaar

Op de Hillenaarlaan in de wijk Deijleroord hebben wij een voor senioren bestemd appartementencomplex dat bestaat uit 65 twee-drie- en vierkamerwoningen. De appartementen zijn ondergebracht in drie gebouwen. Levensloopbestendig ‘ Hillenaar’ is uitgerust met een aantal voorzieningen, waardoor de senioren die te maken krijgen met mobiliteitsbeperkingen of een toenemende zorgbehoefte toch in hun woning kunnen blijven wonen. Zo beschikt ieder gebouw over een (afgesloten) centrale entree, voorzien van een lift waarmee de woningen op de eerste en tweede woonlaag worden bereikt. De liften zijn voorzien van een spreekluisterverbinding. Omdat de centrale entrees zijn afgesloten zijn de woningen uitgerust met een spreekluisterverbinding met videoscherm. Op de begane grond en de brede, afgesloten galerijen zijn voorzieningen getroffen om scootmobiles te plaatsen. Ook de bergruimte van een aantal woningen biedt hiertoe gelegenheid. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk. “ Hillenaar” is voorzien van een zorgsteunpunt dat complexgericht 24 uur per dag zorg kan aanbieden en beschikt over een servicecentrum “ De Peppel”. Bouwjaar 1979 gerenoveerd in 2007

Hillenaarlaan 2 t/m 48 even, 2a t/m 48a even, 2b t/m 12 b, 18b t/m 28b, 34b t/m 44b